.

Nieuwe training! De SMART-dealcloser

 smart dealcloser

Wilt u verkopers die slimmer en beter meer deals kunnen afsluiten?
Dankzij onze nieuwe SMART-dealclosing methode leren uw verkopers in 1 dag sneller & slimmer betere deals te sluiten.

Spanning stijgt onbewustonderspanning

Wanneer een verkoper zijn offerte met de klant gaat bespreken stijgt onbewust de spanning. Want het is het moment van de waarheid en hij wordt afgerekend op dit moment; de order scoren! Ongeacht al het goede voorwerk vliegen er toch allerlei vragen door zijn hoofd waarop hij graag antwoord zou willen hebben, zoals; Doet hij het of doet hij net niet?, hoe gaat hij reageren?, gaat hij om korting vragen?, van wie heeft hij nog meer een offerte?, hoeveel kans maak ik dat ik de order scoor?, etc., etc.

Voorkomen dat de order verloren gaatin de war

Al deze vragen, de order graag willen scoren, de onzekerheid of het gaat lukken, maken een verkoper kwetsbaarder in de afsluitfase van het verkoopproces dan daarvoor. Als nu ook de klant nog eens onverwacht negatief reageert of dat een concurrent ineens veel goedkoper blijkt te hebben aangeboden, maken negatieve gedachten zich meester van menig verkoper. Bij binnenkomst was er nog wil te winnen en de order te scoren. Een paar minuten later heeft dit idee plaats gemaakt voor de angst dat de order verloren gaat en dat nu alles moet worden gedaan om dit juist te voorkomen.

Veel verkopers geven toch kortingkorting

Als een verkoper dit punt bereikt in deze fase, wordt hij automatisch concessiebereid. De strijdlust neemt af er worden pogingen ondernomen de klant gunstig te stemmen om toch de order te gunnen. Het meest gebruikte instrument is dan vaak KORTING geven! De makkelijkste, maar tevens de slechtste oplossing. Korting gaat direct ten koste van de omzet en de winst. De klant blij, maar u niet. En de verkoper vertelt achteraf ook nog dat het onvermijdelijk was.
De SMART-closing methode van LeerEffect lost dit op en zorgt ervoor dat vermijdbare concessies juist worden voorkomen. Het heeft direct een positief effect op de omzet en de winst. De verkoper scoort meer en betere orders!

De SMART-closing methode van LeerEffect

Dankzij deze nieuwe afsluitmethodiek leren uw verkopers op 1 dag in 5 stappen sneller en betere deals te scoren.slim.jpg

Stap 1: S Stappenplan afsluitend gesprek : stapsgewijs met regie van offerte naar order
Stap 2: M Mindset leren veranderen : elk bezwaar leren ombuigen naar een kans
Stap 3: A Aanpassen van natuurlijke respons : resultaatgericht gedrag leren vertonen
Stap 4: R Resultaat maximaliseren : onderhandeltechnieken voor meer resultaat
Stap 5: T Trucs van slimme klanten pareren : de 'vallen' van slimme klanten omzeilen

Resultaat

Uw verkopers krijgen de beschikking over diverse praktische tools die zij direct in de praktijk kunnen toepassen, waardoor zij met meer zekerheid, controle en resultaat offertes kunnen omzetten in orders. Het worden SMART-dealclosers!

Praktische uitvoering

Uw verkopers bereiden zich online voor via de E-Learning module "SMART-closer" op het LeerEffect portaal. Tijdens de trainingsdag is er daardoor 100% focus op de praktische toepassing, het HOE en het DOEN. Geen theorie, maar actie.

Interesse?

Wilt u meer weten over de SMART-closing methode van LeerEffect neem dan direct contact met ons op via 0294-257332 of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen met u maken we het programma op maat naar uw situatie, zodat de training optimaal aansluit op de belevingswereld van uw verkopers. De investering voor deze trainingsdag, inclusief de e-learning module is € 1.950,00 met maximaal 8 deelnemers.

 • Nieuw: Sales Skills Scan

  LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan.

  Continue Reading
 • .

  Nieuwe training! De SMART-dealcloser

   smart dealcloser

  Wilt u verkopers die slimmer en beter meer deals kunnen afsluiten?
  Dankzij onze nieuwe SMART-dealclosing methode leren uw verkopers in 1 dag sneller & slimmer betere deals te sluiten.

  Continue Reading