LeerEffect organiseert uniek event voor Ministerie OCW

LeerEffect ontwikkelt nieuwe combinatie van 

De KookGame & De Kunst van het Samenwerken

LeerEffect heeft voor het Ministerie OCW een uniek event verzorgd: een combinatie van de EnterTrainingsGame 'De KookGame' en 'De Kunst van het Samenwerken'!

De dag stond geheel in het teken van samenwerken. Het spelconcept van de KookGame stond centraal en de kunst-activiteiten van de 'Kunst van het Samenwerken' zijn onderdeel gemaakt van de Gameformule.

Meer weten voor uw eigen organisatie?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een op maat Event en/of EnterTrainingsGame binnen uw organisatie? Bel ons dan via 0294-25 73 32 of stuur een e-mail met uw vragen of ideeën naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aansluitend nemen wij dan samen met u de mogelijkheden met u  bespreken.

Tot ziens!

Het LeerEffect Team

1. De ontvangst van de deelnemers op Fort Werk IV

De medewerkers van afdeling DIV van OCW arriveren om 11.00u in Bussum. Met een heerlijk zonnetje eerst even genieten van een heerlijk kopje koffie.

2. De opening van de EnterTrainingsgame.

Het thema en doel van de dag is SAMENWERKEN. Marco beantwoordt samen met de deelnemers eerst de centrale vraag: "Zijn we een groep of een team?" Daarna worden de doelstellingen geformuleerd om samen een nog beter team te worden en hoe we de opdracht van vandaag gaan aanpakken.

3. De start van de EnterTrainingsGame

Het spelbord van de KookGame staat klaar. Na een korte uitleg van de spelregels gaat het team aan de slag. Het spelbord stuurt de hele dag en geeft het team informatie over de te koken gerechten en de extra opdrachten m.b.t. "De Kunst van het Samenwerken"

4. Herrie in de Keuken! Het koken begint.     

Chef Lodewijk geeft uitleg over het vak koken en wat er van het team verwacht wordt om op tijd klaar te zijn.

5. De workshop schilderen gaat van start

ALs onderdeel van de Game krijgt het team de opdracht een 3-luik te schilderen met het thema SAMENWERKING en TEAMWORK. Het eindresultaat komt later aan de muur te hangen bij het ministerie OCW.

6. De workshop Mozaiek start

Als 2e opdracht binnen het thema 'De Kunst van het Samenwerken' begint het team aan de opdracht van het mozaiek. Ook hier is de opdracht het thema SAMENWERKEN uit te beelden in een mozaiek dat later ook aan de muur van het Ministerie OCW komt te hangen. Zo wordt het team nog voor lange tijd herinnerd aan de dag, de eigen doelstellingen en voorgenomen acties.

7. De workshop teamwork is ook in volle gang

In dit trainingsonderdeel of brainstormsessie wordt samen met de individuele teamleden een plan van aanpak uitgewerkt hoe de afdeling tot een goed functionerend team kan uitgroeien. Er worden samen 4 vragen beantwoord:

 1. Wat zijn onze doelstellingen als team?
 2. Wat moeten we daar als team voor doen om dat te bereiken?
 3. Wat verwachten wij ter ondersteuning van het management?
 4. Wat kunnen wij op korte termijn doen op weg naar ons doel?

8. In het restaurant wordt nog hard gewerkt om samen op tijd aan tafel te kunnen

Het restaurant is bijna klaar. De koks ronden hun gerechten af en het hele team kan bijna aan tafel.

Evaluatie:

Na afloop van het diner wordt de dag met het team geëvalueerd. Samen wordt gekeken of men de vooraf afgesproken doelstellingen heeft gerealiseerd en hoe het team dat gedaan heeft. Hieruit wordt in een rapportage een overzicht gegeven van de sterke en zwakkere kanten van het team, alsmede aanbevelingen voor in de eigen praktijk.

Wilt u meer weten over de KookGame en/of De Kunst van Samenwerken neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0294-25 73 32.

Het Leereffect Team

 

 • Nieuw: Sales Skills Scan

  LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan.

  Continue Reading
 • .

  Nieuwe training! De SMART-dealcloser

   smart dealcloser

  Wilt u verkopers die slimmer en beter meer deals kunnen afsluiten?
  Dankzij onze nieuwe SMART-dealclosing methode leren uw verkopers in 1 dag sneller & slimmer betere deals te sluiten.

  Continue Reading